EAB Kuormalavahylly

Trukkihylly tarjoaa markkinoiden parasta laatua sinkityillä pylväillään ja teräksisillä vaakapalkeillaan, jotka takaavat pitkän elinkaaren sekä turvallisen käytön.
Näin valitset sopivan varastohyllyn ammattikäyttöön

EAB Pientavarahylly

Tämä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen pientavarahylly on yritysten varastokäytön lisäksi edustava vaihtoehto myös myymälähyllyksi esimerkiksi varaosaliikkeissä. Myös yksityishenkilöt voivat käyttää hyllyä vaikkapa autotalleissa. Pientavarahyllyyn on saatavilla myös erilaisia lisäosia, kuten umpi- ja reikälevypäätyjä, hyllynjakajia sekä hinta- ja etikettilistoja.
Näin valitset sopivan varastohyllyn ammattikäyttöön

Näin valitset sopivan varastohyllyn ammattikäyttöön

Etsitkö varastoosi hyllyä, joka kestää ja palvelee pitkään? Tämän ostajan oppaan avulla valitset tarpeisiisi sopivan varastohyllyn!

Ammattitason varastohyllyjä löytyy markkinoilta moneen tarpeeseen – tarvitset säilytystilaa sitten pienelle tai suurelle taikka kevyelle tai raskaalle tavaralle. 

Juuri oikean varastohyllyn valitseminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, ja tästä syystä halusimmekin koota sinulle tämän oppaan ostopäätöstä helpottamaan. Etenkin suurten hyllyratkaisujen suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa varastotilan optimoimiseksi.

Sisällysluettelo:

 • Kuormalavahyllyt
 • Pientavarahyllyt
 • Ulokehyllyt
 • Puutavarahyllyt
 • Kevytorsihyllyt
 • Listahyllyt
 • Vara- ja lisäosat
 • EAB-merkki
 • Apua hyllyjen suunnitteluun
 • Toimitus ja asennus


Löydä itsellesi sopiva varastohylly valikoimastamme

Sopivaa varastohyllyä valittaessa on tärkeää huomioida käyttötarkoituksen lisäksi esimerkiksi hyllytasojen kantavuus ja määrä, kiinnitysvaatimukset sekä tietysti hyllyn koko. 

Seuraavaksi kerromme, minkälaiseen käyttöön erilaiset varastohyllymme soveltuvat. Niiden valmistaja on ruotsalainen EAB, jonka vankat ja korkealaatuiset hyllyt on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöön. 

Kuormalavahyllyt

Kestävä EAB-kuormalavahylly (myös trukkihylly) soveltuu loistavasti painavien kuormalavojen varastointiin. Hylly tarjoaa markkinoiden parasta laatua sinkityillä pylväillään ja teräksisillä vaakapalkeillaan, jotka takaavat pitkän elinkaaren sekä hyvän iskunsietokyvyn. 

Tarvittaessa hyllyä voidaan käyttää myös ulkosäilytyksessä, sillä se sietää erilaisia sääolosuhteita eikä ruostu helposti. Kuormalavahylly tulee eurooppalaisten standardien mukaisesti aina kiinnittää joko betonilattiaan tai asfalttiin. Huomioithan, että lattialämmityskohteissa täytyy varmistaa lattiakiinnitysmahdollisuus kiila-ankkureilla.

Asennusohjeiden mukaan asennettuna tämä EAB-hylly täyttää eurooppalaiset voimassaolevat kuormalavahyllystandardit. Standardit vaativat hyllyltä esimerkiksi hyvää kestävyyttä sekä korkeaa turvallisuutta. Hyllyihin saa myös vaaditut kuormituskyltit.

Suunnittelemme ja myymme sekä pieniä että suuria hyllykokonaisuuksia. Kantavuus vaihtelee ratkaisusta ja tarpeista riippuen. Varastostamme löytyy kuormalavahyllyihin erikorkuisia päätyjä välillä 2500–5500 mm sekä eripituisia vaakapalkkeja välillä 950–3600 mm EUR- tai FIN-lavoille mitoitettuna. Päädyn syvyys on vakiona 1100 mm, mutta myös syvempiä ja kapeampia päätyjä on saatavilla.

Suosittelemme hankkimaan kuormalavahyllyyn myös turvallisuutta lisääviä ja työskentelyä helpottavia lisäosia:

 • Etupylvään ja päädyn törmäyssuojat hyllystön suojaamiseen.
 • Ergonomiset vetotasot mahdollistavat lavalle varastoitujen tuotteiden nopean ja helpon keräilyn säästäen samalla varastotilaa.
 • Verkkokuormatasot toimivat kuormaustasoina ja estävät samalla tavaroiden tippumisen hyllyn läpi. Turvallisuussyistä tämä onkin pakollinen lisäosa trukkikäytävissä. Verkkokuormatasoa voi käyttää myös alimmaisella hyllytasolla esimerkiksi keräilytasona.
 • Takasuojaverkot on asennettava yksipuolisiin hyllystöihin, joiden takana on henkilöliikennettä tai työpiste. Suojaverkon tarkoitus on estää tavaran putoaminen kuormalavahyllyn taakse. Tämä auttaa sinua ehkäisemään henkilö- ja materiaalivahinkoja sekä noudattamaan työsuojeluvelvoitetta.

Suunnittelupalvelumme auttaa tarvittaessa hyllyn mitoituksessa ja sopivan kantavuuden valitsemisessa. Piirrämme myös layout-kuvat sekä isommat varastokokonaisuudet asiakkaan mittojen ja piirustusten mukaan.

Pientavarahyllyt

Teräksinen EAB-pientavarahylly on perinteinen pienten tavaroiden varastointiin tarkoitettu hylly ammattikäyttöön optimoituna. Yksi sinkitty hyllytaso kestää jopa 200 kilon tasaisen kuormituksen. Vankkarakenteinen ja turvallinen hylly pysyy tukevasti pystyssä takana olevien tukiristikoiden avulla.

Yritysten varastokäytön lisäksi tämä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen pientavarahylly on edustava vaihtoehto myös myymälähyllyksi esimerkiksi varaosaliikkeissä. Myös yksityishenkilöt voivat käyttää hyllyä vaikkapa autotalleissa.

Varastossamme on heti saatavilla EAB-pientavarahyllyjä monissa eri mitoissa. Päätyjen korkeudet vaihtelevat välillä 2000–3000 mm ja syvyydet välillä 300–600 mm. Hyllytason leveys on vakiona 1000 mm, mutta meiltä löytyy myös 750 ja 1300 mm leveitä tasoja. Suunnittelupalvelumme auttaa sinua tarvittaessa sopivan kokonaisuuden valitsemisessa!

Pientavarahyllyyn on saatavilla myös erilaisia lisäosia, kuten umpi- ja reikälevypäätyjä, hyllynjakajia sekä hinta- ja etikettilistoja.

Ulokehyllyt

Valikoimastamme löytyy kolme erilaista EAB-ulokehyllyä: raskas, kevyt ja Light Arm. Näitä myös oksahyllyinä tunnettuja hyllyjä käytetään pitkän tavaran vaakavarastointiin. 

Raskas ja kevyt ulokehylly soveltuu ammattikäyttöön yrityksille, sillä tavara lastataan hyllyyn trukilla. Nimensä mukaisesti raskasta ulokehyllyä käytetään painavien tavaroiden, kuten teräslevyjen, putkinippujen ja puutavaranippujen varastointiin. Ulokekantavuudet ovat keskimäärin 800 kg. Kevyt hylly soveltuu 300 ja 500 kilon ulokekantavuuksillaan kevyemmän tavaran varastointiin.

Light Arm -ulokehylly kestää näistä kolmesta vaihtoehdosta kevyimmän painon – yhden ulokkeen kantavuus on 150 kg. Koska tavaroita ei tähän hyllyyn lastata trukilla, on se suosittu myös yksityisessä käytössä. Hyllyä käytetään kevyen käsitavaran, kuten lautojen, listojen, alumiiniprofiilien ja kevyiden putkien säilytykseen. 

Kantavuuden lisäksi ulokkeiden pituudet vaihtelevat hyllyittäin. Raskaassa versiossa yleisimmät ulokepituudet ovat 1000 mm ja 1200 mm, mutta myös muut mitat ovat mahdollisia välillä 500–1500 mm. Kevyeen versioon on saatavilla kaksi erilaista uloketta: 1000 mm ja 600 mm. Light Arm -hyllyn uloke on pituudeltaan 500 mm.

Kaikki EAB-ulokehyllymme ovat erittäin hyvin räätälöitävissä. Hyllyjen kantavuudet, korkeudet, välikköleveydet sekä pylväiden ja ulokkeiden määrät voidaan suunnitella tapauskohtaisesti. Voit myös valita verkkokauppamme valmiista paketeista sopivan. Ulokehylly voi olla 1- tai 2-puoleinen, ja se maalataan kulutusta kestävällä pulverimaalilla. Autamme sinua mielellämme suunnittelussa!

Puutavarahyllyt

EAB-puutavarahylly on käytännöllinen ja tilaa säästävä ratkaisu puutavaranippujen varastointiin. Puutavarahyllyä käyttävät erityisesti rautakaupat, mutta se sopii hyvin myös esimerkiksi rakennusteollisuuden ja -liikkeiden tarpeisiin. 

Vankan rakenteensa ansiosta hylly on ehdottomasti markkinoiden laadukkain ja kestävin vaihtoehto – hyvän hinta-laatusuhteen kera. Hylly on myös helposti laajennettavissa ja muunnettavissa.

Puutavarahyllyä käytetään kuormauskelkalla. Kelkka on saatavilla valikoimastamme käsi- tai akkukäyttöisenä. Kuormauskelkkaa käsitellään tavallisella trukilla: puutavaranippu asetetaan kelkan päällä oleville rullille ja siirretään hyllyn sisään.

Puutavarahylly toimitetaan aina räätälöitynä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarjouspyynnön voi tehdä kätevästi verkkokaupan kautta!

Kevytorsihyllyt

EAB-kevytorsihylly on raskaalle käsitavaralle tehty erittäin tukeva hylly vaativaan ammattikäyttöön. Hylly kestää hyvin pistekuormitusta, ja soveltuukin tästä syystä raskaiden komponenttien, kuten moottorin osien ja pulttilaatikoiden säilytykseen. Yksi hyllytaso kestää 800 kilon tasaisen kuormituksen. Hyllyn päädyt ja tasot ovat sinkityt. 

Voit valita hyllyn korkeuden väliltä 2000–3000 mm. Vaakapalkin leveys on aina 1850 mm. Hyllyn syvyys on joko 500, 800 tai 1100 mm. Suunnittelutiimimme on tarvittaessa apunasi kevytorsihyllyn valinnassa!

Listahyllyt

EAB-listahylly on markkinoiden kestävin vaihtoehto listojen, profiilien ja putkien pystyvarastointiin. Se säästää runsaasti tilaa pitäen pitäen varastotilan tai myymälän avarana. Hyllyä käyttävät erityisesti rautakaupat sekä remontti- ja rakennusliikkeet. 

Listahyllyn päädyt ovat sinkityt ja muut osat maalattua terästä. Vahvaa tekoa olevat listajakajat ovat saatavilla tankoina tai länkimallisina. Tukevan rakenteensa ansiosta hylly ei tarvitse tukea, mutta se on kuitenkin kiinnitettävä kasausohjeiden mukaisesti lattiaan.

Voit valita hyllystä joko yksi- tai kaksipuoleisen version joko matalalla taikka korkealla lattia-alustalla. Päätyjä on saatavilla 2500 mm ja 3500 mm korkuisina. Listajakajien pituus on aina 500 mm. Kuten muidenkin hyllyjen kohdalla, autamme tarvittaessa myös sopivan listahyllyn suunnittelussa.

Vara- ja lisäosat

Haluatko muokata hyllyäsi tai menikö siitä osa rikki? Saat Hyllymixiltä laadukkaat varaosat sekä erilaisia kuormalava-, pientavara- ja puutavarahyllyjen lisäosia nopealla toimituksella!

EAB-tavaramerkki

Ruotsalainen EAB tunnetaan vankkarakenteisista ammattitason hyllyistään. Yhtiön toiminta-ajatus on kiteytetty muutamaan sanaan: Built to Last ®, rakennettu kestämään. 

Hyllymix on ainoa yritys Suomessa, joka varastoi EAB-hyllyjä. Hyllyjen matka Hyllymixille on varsin lyhyt, sillä ne valmistetaan Ruotsissa pohjoismaisista raaka-aineista. EAB käyttää hyllyjen valmistuksessa tuuli- ja vesivoimaloiden tuottamaa vihreää energiaa.

Apua hyllyjen suunnitteluun

Hyllyjen suunnittelu on aloitettava ajoissa, jotta voit optimoida varastotilan mahdollisimman hyvin ennen kalustamista. Suosittelemmekin ottamaan yhteyttä asiantuntijaamme jo varastotilan suunnitteluvaiheessa – etenkin jos tilaat suuria hyllykokonaisuuksia. Lähetämme sinulle sähköpostitse piirustukset suunnitelluista hyllyistä.

Maksuttomassa konsultoinnissa paras hyllyratkaisu löytyy helpoiten! Tilauksen tekeminen aikaisessa vaiheessa on usein myös edullisempaa.

Hyllyjen toimitus ja asennus

Kaikki hyllyt toimitetaan rahtikustannustehokkaasti osina selkeiden suomen- ja ruotsinkielisten asennusohjeiden kanssa. Myös asennuspalvelua on saatavilla!

Lähetämme tuotteita koko Suomeen ja tarjoamme nopeat toimitukset etenkin varastossa oleville tuotteille. Ottamalla meihin yhteyttä voit tilata myös tuotteita, joita ei tällä hetkellä ole varastossa.

Isoille varastokokonaisuuksille sekä räätälöidyille hyllyille toimitusaika on alkaen 8 työviikkoa.

Kiinnostuitko varastohyllyistämme? Asiantuntijamme auttavat sopivan hyllyn löytämisessä ja suunnittelussa!

Eetu Leppänen
Myyntipäällikkö ja suunnittelu
040 567 9122
eetu.leppanen@hyllymix.fi

Peter Granlund
Myynti (även på svenska)
040 741 7866
peter.granlund@hyllymix.fi


Artikkelin tuotteet

Loading...